Міський голова Дніпра Борис Філатов різко розкритикував канцлера Німеччини Олафа Шольца після того як останній у Давосі заявив, що Європа не може дозволити Путіну виграти війну в Україні.

На своїй сторінці в мережі Фейсбук Філатов написав наступне: 

Власне, це не перший подібний публічний випад Філатова на адресу європейських лідерів. Раніше очільник Дніпра звинувачував того таки Шольца і Президента Франції Емануеля Макрона у брехні, повідомляє "Антикорупційна правда". 

Тим часом, у мережі помітили схожість наративів Філатова з позицією російських пропагандистів, які вже отримали вказівку атакувати канцлера Німеччини. 

 

Користувачі мережі звертають увагу, що Філатов є просто очільником міста, а не політиком і дипломатом. І його вихватки проти персон не його протокольного рівня можуть стати додатковим фактором напруження між офіційним Києвом та Берліном - попри все стратегічним союзником воюючої України, де перебуває понад мільйон українських біженців. А позиція самої Німеччини буде вирішальною під час голосування за перспективу вступу до ЄС у червні 2022. 

Недоречна лайка хоч і відомого, але провінційного градоначальника може бути використана належно московською агентурою в коридорах Рейхстагу. А з огляду на розслідування британського журналістаТіма Вайта «Росія повертається в Україну: Херсон впав. Чи всі міста протистоять справжньому ворогу?» такі персони, афілійовані з ОПЗЖ, можуть просто виконувати відповідні команди в рамках ворожої ІПСО.

Нагадаємо, ще раніше Борис Філатов обізвав Генерального Секретаря ООН Антоніу Гутерреша «жалюгідним імпотентом». 

Також, міський голова Дніпра дозволив собі хамський випад на адресу Ізраїлю та його керівництва. 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270