За результатами роботи ДБР для зміцнення національної безпеки держави щодня передається майно на десятки мільйонів доларів.

« Майно та продукція, які в умовах воєнного стану незаконно використовувались представниками країни-агресора та колаборантами, будуть використані для захисту нашої держави», - повідомляє прес-служба відомства.



Наразі, на користь держави, згідно з судовими рішеннями, вже передано:

  • вироби з золота та гроші на майже 1 млн доларів США;
  • понад 400 тон нафтопродуктів;
  • 112 військових наметів;
  • 118 засобів індивідуального захисту, 24 тепловізори та оптичних приладів;
  • 21 спеціальний санітарний автомобіль, 21 вантажні та легкові автомобілі;
  • близько 60 тисяч набоїв до стрілецької зброї та інші засоби ураження тощо.


Крім того, в одному з кримінальних проваджень ДБР щодо службової недбалості Державної податкової служби України, слідчий суддя скасував арешт на придбання 34,1 тисячі військових облігацій на загальну суму 34,1 млн гривень. Кошти вже перераховані на придбання цінних паперів внутрішньої державної позики «Військових облігацій».

Одночасно, у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України, перераховано понад 1,2 млн. гривень арештованих коштів та понад 1 млн. гривень сплаченої стороною захисту застави.

Також за спільної позиції ДБР задоволено клопотання прокурора про скасування арешту понад €650 000, що мали російське походження, та перерахування їх на рахунок Збройних сил України.

Детальніше за посиланням

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30
Теги