Шкіра маленьких дітей дуже чутлива. Вона може реагувати подразненнями на ароматизатори та фосфати в пральному порошку, а також відчувати дискомфорт через не надто ретельно виполоскані речі. Тому батькам варто, перш за все, дізнатися, як правильно прати дитячий одяг. Ми вже підготували для вас невелику інструкцію з найбільш актуальною інформацією.

Перемо дитячий одяг: всі етапи

Отже, щоб правильно доглядати за речами малюка, запам'ятайте:

  • Очищення від плям — це важливо. Перш ніж прати одяг, потрібно ретельно вивести з його поверхні плями від молока, дитячого харчування та інших забрудників. Використовуйте для цього спеціальні дезінфекційні засоби для дітей. Продаються такі засоби в більшості сучасних аптек.
  • Замочуйте дитячу білизну та одяг перед пранням у теплій воді з мийним засобом. Для замочування достатньо 30-60 хвилин.
  • Подбайте про ретельне полоскання. Бажано використовувати опцію полоскання двічі. Й останнє полоскання має бути лише водою, без кондиціонера та інших засобів.

Прати дитячий одяг разом із дорослим не можна — завжди робіть це окремо. Також не варто разом прати дитячий одяг та білизну: не полінуйтеся завантажити речі в пралку декілька окремих разів.

Які засоби використовувати для прання дитячого одягу?

Основне правило — безпечні, гіпоалергенні. Не кожен пральний порошок чи гель з поміткою “для дітей” відповідає цьому стандарту. Тож батькам варто навчитися хоча б базово розуміти склад пральних засобів, і завжди перевіряти його самостійно.

У складі не повинно бути:

  • фосфатів;
  • ароматизаторів;
  • компонентів, які можуть провокувати алергію.

Так, якісні засоби для прання дитячих речей не коштують надто дешево. Але навряд чи тут варто економити. Низькоякісна бюджетна хімія часто має не найкращий склад. Як результат, може провокувати подразнення шкіри, алергічні реакції, а в найгірших випадках — ті чи інші дерматологічні захворювання шкіри.

Що ще варто знати про прання дитячого одягу?

Догляд за речами малюка — дуже важливий процес. Тож радимо запам'ятати ще декілька правил:

  • За можливістю, сушіть речі дитини на прямому сонці та на відкритому повітрі.
  • Обирайте пральні засоби без ароматизаторів, барвників, абразивних частинок.
  • Не використовуйте для прання дитячого одягу господарче мило.
  • Завжди добре полощіть одяг та дитячу білизну — так на них не залишатиметься мікрочастинок прального порошку, які можуть спричиняти подразнення шкіри.

А якщо ваша дитина має алергію — проконсультуйтеся щодо вибору прального засобу з педіатром.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110