Проект державного бюджету показує збільшення видатків на міністерство внутрішніх справ. Таку думку висловив ForUm'у старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник, коментуючи цифри, закладені в проект державного бюджету.

«Цікаве питання витрат. Майже стовідсоткове збільшення видатків на міністерство внутрішніх справ - 32 мільярди з копійками. Плюс 7 з лишком мільярдів для Нацгвардії, вона виводиться окремо, хоча знаходиться в структурі Міністерства внутрішніх справ», - зазначив економіст.

Поворозник нагадав про заяви щодо реформування структур МВС.

«У цьому році було оголошено про здійснення деякої реформи органів держвлади у плані дерегуляції, було скорочено певну кількість співробітників, і МВС як раз потрапляло найбільше під це скорочення. Виникає питання - якщо дійсно проводилося реальне скорочення, чому фінансування збільшується так суттєво? Виходить, що МВС є дуже важливим органом у розумінні розробників бюджету», - уклав Поворозник.

Експерт також нагадав, що, згідно з проектом держбюджету, військовий збір планують продовжити на рік.

«Планується продовжити військовий збір на цілий рік на рівні 1,5%. Очевидно, очікується, що військові дії будуть продовжуватися протягом цілого року - виходять такі висновки», - підсумував економіст.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55