Україна не отримає міжнародної фінансової допомоги, без ухваленого державного бюджету на 2015 рік. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила голова Міністерства фінансів України Наталія Яресько.

За її словами, бюджет на 2015 рік не може всім подобатися, адже майбутні реформи будуть дуже жорсткими.

«Ми хотіли зберегти базовий рівень - робочі місця і зарплати. Тому ми прийняли складні рішення з інших питань... Тому критика, що лунає - це нормально», - сказала вона.

При цьому міністр зазначила, що прийняти бюджет до кінця поточного року дуже важливо для економіки України.

«Прийняти цей бюджет до кінця поточного року критично важливо. Ситуація дуже складна і без цього бюджету ми не зможемо заплатити пенсії, не зможемо виплачувати зарплати. Я дуже прошу парламент піти нам назустріч... Цей бюджет потрібен нам вже сьогодні для того, щоб ми мали стабільний початок наступного року, і наші міжнародні партнери були впевнені в тому, що ми маємо план дій, схвалений парламентом для стабілізації фінансової системи в 2015 році. Тільки в такому разі ми зможемо сподіватися на будь-яку підтримку і допомогу від наших міжнародних партнерів», - резюмувала вона.

Як повідомляв ForUm, Міністр фінансів України Наталія Яресько розраховує, що проект бюджету на 2015 рік буде прийнятий Верховною Радою до кінця грудня, і в новий рік Україна увійде з новим бюджетом.

Верховна Рада має намір схвалити держбюджет 30 грудня.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179