У проекті Державного бюджету на 2015 рік ми передбачили з 1 грудня 2015 року підвищення мінімальної заробітної плати і пенсій на 13%.Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в коментарі журналістам сказав міністр соціальної політики Павло Розенко.

«Незважаючи на складну економічну ситуацію в бюджеті на 2015 рік, ми передбачили з 1 грудня 2015 року підвищення мінімальної заробітної плати і пенсій на 13%. Це велика цифра щодо нашої економіки. Це важка амбіція. Але вона зіграє тільки тоді, коли за ці 8-9 місяців буде реформована країна. Коли зміняться правила гри і в соціальній політиці, і в економіці, коли частина бізнесу легалізується», - сказав Розенко.

Він зазначив, що уряд буде наполягати на тому, щоб перед прийняттям бюджету парламентом були прийняті й інші законопроекти, внесені Кабміном на розгляд ВРУ. «Я собі слабо уявляю, як сьогодні можна затвердити бюджет без прийняття змін в Бюджетний Кодекс, Податковий Кодекс або підходи соціальної політики», - сказав він.

«Якщо залишити законодавство таким як є і говорити про те, що ми приймемо бюджет і в кінці року можна буде підвищити соціальні стандарти, зробити це буде неможливо», - сказав міністр.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом