Підвищення ціни газу для населення до «ринкового рівня» може обернутися масовими неплатежами населення за послуги ЖКГ, вважає лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.

«Цікаві деколи відбуваються метаморфози. Раніше в уряді заявляли, що ціну на газ для населення до «ринкового рівня» піднімуть в 2017 році, а тепер - що вже в 2015-му. Цю «радісну» новину повідомив прем'єр, представляючи в парламенті законопроект про державний бюджет на 2015 рік», - написав Медведчук у своєму блозі.

Громадський діяч нагадав, що в 2014-му тарифи на газ для населення вже підвищили в середньому на 40%, при цьому «Нафтогаз» ніяких додаткових коштів не отримав, оскільки весь ріст тарифів був поглинений девальвацією гривні.

«Виникає природне запитання: чому прості українці, яким до того ж заморозили зарплати і пенсії, повинні відповідати за невміння НБУ і уряду утримувати курс національної валюти?» - обурюється лідер «Українського вибору».

Як відомо, перед підвищенням тарифів у 2014 році прем'єр теж обіцяв субсидії, але їх не змогли отримати всі ті, хто має на це право.

«Провал з видачею субсидій очевидний. А якщо врахувати планований безпрецедентний масштаб їх виплат - субсидії збираються надати 15-20 млн осіб, майже половині населення країни, - то майбутній провал ще більш очевидний», - вважає Медведчук. На його думку, субсидій не буде, оскільки держава не зможе найняти стільки чиновників, щоб перевірити підстави для отримання субсидії, розрахувати, виписати і виплатити її.

«Ось такий новорічний подарунок підготував українському народу Кабмін. Подивимося, чим відповість народ уряду. Експерти вважають, що масовою несплатою рахунків за послуги ЖКГ», - підсумував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122