У Києві на території Дніпровського району створені мобільні групи проводять рейди з виявлення несертифікованої піротехнічної продукції. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в м. Києві.

«Лише протягом кількох днів виявлено сім точок продажу піротехнічної продукції без відповідних документів. Продаж товару здійснювався у невстановлених місцях, лотки були розташовані на вулиці. Правоохоронці вилучили майже 500 одиниць піротехніки», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що стосовно реалізаторів складено протоколи за ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів). Згідно з повідомленням санкція статті передбачає накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Крім того, в міліції нагадали, що, згідно з рішенням Київської міської державної адміністрації, заборонено проведення заходів і видовищ з використанням піротехнічних засобів на території міста Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93