В 1990 – 1991 годах после развала СССР миллионы вкладчиков бывшего СССР стали нищими, потеряв честно заработанные деньги. Еще в 1995-1996 году десятки тысяч ограбленных вкладчиков выходили на улицы, перекрывали движение транспорта, штурмовали городские и областные администрации, требуя вернуть потерянное. Но воз и ныне там. 28 декабря в Киеве достоялась учредительная конференция Союза защиты прав вкладчиков Украины, основателями которой стали руководители областных организаций Всеукраинского союза обманутих вкладчиков и акционеров Украины из Чернигова, Киева, Луганска, Днепропетровска, Харькова, Николаева, Хмельницкого, Ровно и других областей Украины – всего около 20 организаций, пишет "Голос".

«Обіцянки Юлії Тимошенко повернути гроші так і залишились обіцянками. Кинувши по 1000 гривень Юлія Володимирівна забула порахувати, чого була варта радянська тисяча і чого сьогодні варті 1000 українських гривень, - про це йшла мова на конференції. - Але сьогодні ми маємо шанс змінити ситуацію, змінити її для мільйонів ошуканих вкладників. Багато з них так і не дочекались, коли держава Україна захистить їх, повернувши чесно зароблені гроші. Сьогодні тільки від нас з вами залежить, будуть нам повернуті наші заощадження чи кануть у літа».

Обдурені одноосібною заявою голови спілки Богдана Рафалюка про підтримку Юлії Тимошенко на виборах-2010, висловили йому недовіру. Робити таку заяву обласні організації його не уповноважували, оскільки давно визначилися зі своїми політичними уподобаннями. Обурені паскудною неправдою і щоб засвідчити своє бажання підтримувати винятково Віктора Януковича обласні підрозділи Всеукраїнської спілки обдурених вкладників створили нове об’єднання.

«Ми не визнаємо Рафалюка нашим керівником. Він для нас ніхто. Виконуючи вказівку Тимошенко, він підтримав її ганебну практику обдурювати людей на кожному кроці. Два чоботи зійшлися до пари! Ми не допустимо такого паскудства і оголошуємо про створення нового об’єднання», - заявили учасники конференції, обравши своїм новим керівником представника Чернігівщини Валерія Допірчука.

На конференцію вкладників був запрошений Микола Азаров. Він погодився з програмою повернення вкладів, запропонованою громадською організацією «Спілка захисту вкладників України». Вона співпадає з програмними засадами кандидата на пост Президента В.Януковича.

По-перше, гроші потрібно повернути усім – безпосередньо вкладникам чи їх спадкоємцям. По друге, оскільки сьогодні купівельна спроможність тисячі гривень не співпадає з купівельною спроможністю у 1991 році тисячі рублів, передусім потрібно провести індексацію вкладів. І обов’язково потрібно закріпити повернення коштів на законодавчому рівні.

По завершенню конференції, вкладники підтвердили раніше заявлене бажання підтримати єдиного кандидата в Президенти України Віктора Федоровича Януковича. Голосували за таку пропозицію одноголосно.

«Віктор Янукович - Людина з великої літери, захисник Православної віри, захисник бідних і знедолених, перший в історії незалежної України, хто підняв пенсію і зарплату шахтарям, металургам, людям робочої професії. Сьогодні його критикують ті, хто зробив свою зарплату, зарплату та пенсії суддів у десятки разів більше, ніж робітничого класу, лише для того, щоб започаткувати свавілля дармоїдів і мисливців на людей на-кшталт Лозинського.

У народу України є свій вибір, є порядна людина, яку визнає Америка, поважає Європа і по-братськи відноситься Росія. Ця людина може підняти з колін весь народ України, повернути нам впевненість у завтрашньому дні і зберегти незалежність нашої держави.
Ми закликаємо всіх, рідних, близьких, взяти з собою друзів, кума, свата, брата, тещу, онука і сусіда, не стояти осторонь від доленосного вибору, а піти 17 січня на виборчі дільниці і проголосувати і вибрати істинно народного Президента України Віктора Федоровича Януковича, і нехай нам щастить і Господь Бог буде на нашому боці», - відзначив Валерій Допірчук.

Ошуканих та обдурених вкладників понад 20 мільйонів в Україні. Тож не дивно, що таке порозуміння з Партією регіонів та її лідером щодо вирішення проблеми не залишилось непоміченим Юлею Тимошенко.

Рафалюк вслід за заявою від імені усіх постраждалих про підтримку чинного Прем’єра на виборах-2010, облив брудом своїх колишніх однодумців. Забувши про мораль та людські цінності, він звинуватив людей в отриманні грошей від Партії регіонів.

«Усі ми, учасники зустрічі з Віктором Януковичем, вкрай обурені діями Рафалюка. Ми відповідально заявляємо, що не маємо жодного відношення до його особистого рішення. Прикриваючись нашими іменами, він нахабно разом з Тимошенко дурить людей. Підтримка Тимошенко – його одноосібне рішення. А його розповіді про отримання нами грошей від Партії регіонів – суцільна неправда. Ніяких ані доларів, ані гривень нам не давали і не обіцяли. А от сам Рафалюк, вочевидь, має користь від ганебних заяв. Він продався такій же, як і сам. Через неправду він намагається пригрітися біля владного корита.

Ми, засновники Спілки захисту прав вкладників України, заявляємо про свою підтримку єдиного народного кандидата в Президенти, який у своїй передвиборчій програмі задекларував, що всі заощадження будуть повернуті людям. Ми йому довіряємо і віримо. Віктор Янукович завжди робить те, що обіцяє», - повідомив наказний голова «Союзу захисту прав вкладників України» Валерій Допірчук.

Аби не бути голослівним, Допірчук разом зі своїми однодумцями – а це близько 20 обласних організацій вкладників – написали відповідні заяви та передали їх для оприлюднення. «Ми просимо опублікувати наші заяви, у яких спростовуємо нахабну брехню Рафалюка», - закликав Допірчук.

Звернення

Наказного Голови громадської організації

«Спілка захисту прав вкладників України»

Ми повернемо свої заощадження і гарантія цьому Віктор Янукович

У 1990-1991 роках після розвалу СРСР мільйони вкладників Ощадбанку стали злиднями. Усі заощадження зароблені роками тяжкої праці повністю зникли.

Багато часу минуло як у 1995-96 рр. десятки тисяч пограбованих вкладників виходили на вулиці, перекривали рух транспорту, штурмували міські та обласні адміністрації і вимагали повернути пограбоване трастами та різними шахрайськими компаніями.

Уряд пообіцяв повернути пограбоване, але минув час і всі обіцянки залишились на папері і знову народ України залишився обдуреним, але не зломленим духом і знову розпочав боротьбу за повернення вкладів.

12 листопада 2004 року на зустрічі з кандидатом в Президенти України Віктором Ющенко в м. Києві регіональні лідери «Народної партії вкладників соціального захисту» Чернігова, Полтави, Луганська, Дніпропетровська, Кіровограда, Рівного, Львова, Києва та представники 9 громадських організацій інших областей присягнули В.Ющенко на вірність як майбутнього Президента України. Коли через кілька днів спалахнула «помаранчева революція» всі лідери ошуканих вкладників вийшли на майдани обласних та районних центрів, піднімали людей і допомогли Віктору Ющенко стати Президентом України.

У 2006 році на виборах до Верховної ради України переважна більшість ошуканих вкладників та їх лідери підтримувала і голосували за лідера БЮТ Юлію Тимошенко і дуже раділи коли вона привела в парламент велику фракцію.

Минув час і ошукані вкладники почали писати В. Ющенко листи з вимогою виконати дані їм обіцянки. Але все, що отримали це папір з гербовою печаткою у якому йшлося що грошей немає, вони не закладені в бюджет. Натомість, на поховання ошуканих вкладників можуть одержати вже не 150 грн. як 2002 , а 500 грн. Так нас поховали без нашого дозволу.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко за час свого правління по- справжньому нічого путнього для ошуканих вкладників не зробила, крім, як кинула 6,5 мільйонам ошуканих людей по 1 000 грн. (не індексованих!), а інші 6,5 мільйонів не отримали ні копійки. Вкладникам, яких пограбували трастові та інші подібні компанії, Ющенко пообіцяв повернути пограбоване, а таких 4,5 мільйона громадян, про котрих навіть ніхто не подумав, ніби їх не існувало. Також ніхто чомусь не згадав про вклади 1991-1992 рр., які лежать на ощадкнижках у багатьох людей.

Ми вкладники громадських організацій давно маємо програму як можна повернути всі вклади включаючи і трастові, і вклади 1991-1992 років.

Що потрібно робити:

1. Провести індексацію всіх вкладів;

2. Провести інвентаризацію всіх зберкнижок;

3. Розробити графік погашення боргів;

4. Держава повинна взяти борг Ощадбанку на себе.

Нашу програму підтримують всі громадські організації, що входять до «Спілки ошуканих вкладників України» і ошуканий український народ.

Захистити права пограбованого, але не скореного духом народу України береться Лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Це людина, яка пройшовши усі життєві негаразди не зломилася, вистояла і стала захисником бідних і знедолених, ошуканих та пограбованих, але не зломлених духом людей.

Нас ошуканих та обдурених більше 20 мільйонів а з бідним людом ще більше. Ми повинні перед нашими дітьми та онуками повернути все те, що їм належить, ті гроші, які ми за багато років заробили тяжкою працею, нехтуючи своїм здоров'ям, своїм життям. Ми повернемо свої заощадження! Ми повинні підняти всю Україну, закликати весь бідний люд, піти на вибори 17 січня і обрати істинно народного Президента України Віктора Януковича і нехай Господь Бог буде на нашому боці

Валерій Допірчук

Наказний Голова громадської організації „Спілки захисту прав вкладників України”

Додатки до звернення

Наказного Голови громадської організації

«Спілка захисту прав вкладників України»

Єдиним цінним папером /або документом/ для вкладника
України повинна бути ощадна книжка, таємницю та цілісність
вкладів має гарантувати держава, своєчасно індексуючи їх
згідно з інфляцією.

1. Всі вклади колишнього Ощадбанку СРСР збільшити у 8 разів,
враховуючи інфляцію і тим самим повернути заощадженням їх
справжню вартість перерахував гроші на основну

ощадкнижку.

і

3. Всі вклади, які залишились на ощадкнижках 1992-1994 рр.

прирівняти 1 рубль - 1 гривня і перерахувати на основну ощадкнижку власника.

4. Всі вклади, які були зроблені уІ994-І995 рр. у страхові та
трастові компанії, та пограбовані ними, на той час 30000
українських карбованців дорівнювали 1 долару СІЛА ( або
1000000 карбованців - 33 доларам СІЛА), були обчислені
згідно цьому курсу та перераховані на основну книжку
вкладника.

5. Починаючи з 2010 року перерахувати вкладнику гроші з
основної ощадкнижки на робочу автоматично виходячи з суми
виділеної державою у бюджет на погашення заборгованості
перед вкладниками. Крім того, перерахувати на робочу книжку всі ті кошти, які знайде комісія при Верховній Раді у складі якої будуть наші представники. Гроші з робочої книжки вкладник може отримувати у будь-який зручний час, готівкою і витрачати їх по мірі власної необхідності на свій розсуд.


Таблиця повернення вкладів колишнього СРСР

№ п/п

Рублі, р.

Гривні, грн.

1.

1р.

8 грн.

2.

100 р.

800 грн.

3.

1000 р.

8000 грн.

4.

10000р.

80000 грн.

5.

100000грн.

800000 грн.

Таблиця повернення вкладів по трастам та кампаніям

№ п/п

Карбованці, крб.

Долари, $

Гривні, грн..

1.

1000000 крб.

33$

264 грн.

2.

10000000 крб.

330$

2640 грн.

3.

50000000 крб.

1650 $

13200 грн.

4.

100000000 крб.

3300$

26400 грн.

По вкладам 1991-1992 років

п/п

Рублі, р.

Гривні, грн.

1.

1р.

1 грн.

2.

100 р.

100 грн.

3.

1000 р.

1000 грн.

4.

10000 р.

10000 грн.

...

* * ■

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

7883