Вчера ночью состоялось специальное внеочередной заседание Верховной Рады Украины пятого созыва в связи с возможностью роспуска парламента при участии премьер-министра Украины Виктора Януковича, членов Кабинета министров. Парламент принял ряд постановлений.

В частности, в ходе заседания были приняты постановления «Про обращение Верховной Рады Украины до украинского народа» и «Об обращении Главы Верховной Рады Украины к Президенту Украины».

Высказывая обеспокоенность ситуацией, которая сложилась в связи с обнародование Указа Президента Украины «О досрочном прекращении полномочий Верховной Рады Украины», парламент принял постановление «О декларации Верховной Рады Украины касательно неконституционного характера вмешательства института Президента Украины в деятельность Верховной Рады Украины».

Кроме того, депутат утвердили постановление «О политической ситуации в Украине, связанной с объявлением Указа Президента Украины от 2 апреля 2007 года «О досрочном прекращении полномочий Верховной Рады Украины», которое вступает в силу с дня его принятия и «Об обращении в Конституционный Суд Украины касательно рассмотрения конституционного представления о проверке конституционности Указа Президента Украины от 2 апреля 2007 года № 264/2007 «О досрочном прекращении полномочий Верховной Рады Украины».

В связи с появлением информации о возможности актов террористического характера, ВР приняла постановление «О временном порядке прохождения в здания Верховной Рады Украины».

Также парламент утвердил постановление «О предотвращении действий, которые угрожают конституционному правопорядку, общественному спокойствию и стабильности в Украине».

Кроме того, парламент отменил постановление ВР от 8 декабря 2004 года № 2224-ІV «О досрочном прекращении полномочий членов Центральной избирательной комиссии» и постановление Верховной Рады Украины от 8 декабря 2004 года № 2225-IV «О назначении на должности членов Центральной избирательной комиссии», сообщили ForUm’у в пресс-службе ВР.

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

"Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні"

Минув рік з того часу, коли в Україні 26 березня 2006 року відбулися найдемократичніші за її новітню історію парламентські вибори, що було підтверджено авторитетними свідченнями чисельної групи міжнародних спостерігачів.

Отримавши мандат довіри своїх виборців, політичні партії та виборчі блоки політичних партій, що перемогли на парламентських виборах 2006 року, провели переговори щодо формування коаліції депутатських фракцій. За наслідками цих переговорів у строки та в порядку, що встановлені статтею 83 Конституції України, у Верховній Раді України була сформована коаліція депутатських фракцій. За її пропозицією та відповідно до внесеного Президентом України подання Верховна Рада України призначила Прем´єр-міністра України. Крім того, за поданням Президента України Верховною Радою України були призначені Міністр закордонних справ України та Міністр оборони України.

Тим самим Президент України визнав легітимність створення трьома фракціями коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України та забезпечив додержання Конституції України при формуванні персонального складу Кабінету Міністрів України.

Така належна реалізація нової конституційної моделі організації державної влади сприяла стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні та створенню сприятливих умов для подальших позитивних змін в економічній сфері.

Однак реалії політичної боротьби за владу обумовили невиправдано безкомпромісну позицію депутатських фракцій, що не увійшли до складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України. Як наслідок частина народних депутатів України з цих фракцій не підтримала позицію своїх фракцій і висловила готовність приєднатися до Коаліції національної єдності, що викликало неоднозначні політичні оцінки.

При цьому окремі політичні сили зробили кроки до неконституційного вирішення політичних питань, намагаючись знайти в цьому процесі штучні, не передбачені статтею 90 Конституції України підстави для дострокового припинення повноважень Верховної Ради України. Під впливом цих політичних сил, всупереч існуючим конституційно-правовим реаліям, Президент України неодноразово заявляв про наявність підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради України і готовність видати відповідний указ.

Усвідомлюючи свою відповідальність перед Українським народом та з метою забезпечення конституційного правопорядку, громадянського спокою і стабільності в державі Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

1. Взяти до відома, що в умовах нинішньої конституційно-правової ситуації відсутні передбачені статтею 90 Конституції України підстави для дострокового припинення Президентом України повноважень Верховної Ради України і Президент України зобов´язаний діяти виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.

2. Посадовим особам та органам Верховної Ради України в межах своїх повноважень:

забезпечити діяльність Верховної Ради України відповідно до Календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України п´ятого скликання та Перспективного плану законодавчих робіт Верховної Ради України п´ятого скликання;

прискорити підготовку проекту засад внутрішньої і зовнішньої політики України з урахуванням відповідних положень Універсалу національної єдності, а також законопроекту про внесення змін до Закону України "Про Кабінет Міністрів України".

3.Тимчасово, до ухвалення Конституційним Судом України рішення щодо можливості входження до складу опозиції чи коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України позафракційних народних депутатівУкраїни, зупинити дію частини четвертої статті 61 Регламенту Верховної Ради України.

4. Голові Верховної Ради України забезпечити участь представників від Верховної Ради України у роботі ініційованої Президентом України робочої комісії з питань удосконалення системи влади в Україні та внесення відповідних змін до Конституції України.

5. Кабінету Міністрів України:

забезпечити здійснення своїх повноважень у повній відповідності з Конституцією і законами України;

разом з центральними і місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування зосередити зусилля на своєчасному розв´язанні важливих економічних і соціальних проблем, задоволенні життєвих потреб населення, забезпечивши їх фінансування в межах відповідних бюджетів;

провести силами Міністерства закордонних справ України за участю глав дипломатичних представництв України в інших державах і при міжнародних організаціях інформування щодо ситуації, яка склалася в Україні;

здійснювати всі фінансові витрати виключно в межах Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік".

6. Звернути увагу органів державної влади та органів місцевого самоврядування, офіційних друкованих видань, їх посадових і службових осіб на невідворотність юридичної відповідальності у разі недотримання вимог статті 60 Конституції України щодо віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу.

7.Генеральній прокуратурі України, забезпечуючи неухильне додержання Конституції і законів України, конституційних прав громадян, своєчасно реагувати на факти порушення законності.

8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради

України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 837-V

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про політичну ситуацію в Україні, пов´язану з оголошенням Указу Президента України від 2 квітня 2007 року "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України"

Незважаючи на досягнення позитивних змін у соціально-економічній сфері, ігноруючи суспільну думку і Конституцію України, Президент України на догоду невеликій групі безвідповідальних політиків 2 квітня 2007 року видав Указ про дострокове припинення повноважень єдиного органу законодавчої влади в державі -Верховної Ради України.

Реалізація цього Указу, у разі набрання ним чинності, неминуче призведе до створення кризової ситуації в державі, дестабілізації економіки, громадянського протистояння з непередбачуваними наслідками, компрометації України в зовнішньополітичній сфері, втрати довіри до неї з боку зарубіжних партнерів та інших негативних наслідків.

Ураховуючи викладене та усвідомлюючи відповідальність перед Українським народом, з метою забезпечення стабільності в державі, запобігання негативному розвитку подій, створення умов для подальших позитивних змін в економічній та політичній сферах Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

1. Відзначити, що Указ Президента України від 2 квітня
2007 року "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України" не тягне за собою конституційно-правових наслідків як такий, що виданий з порушенням статей 3, 5, 19 і 90 та пункту 8
частини першої статті 106 Конституції України, створює вкрай небезпечний прецедент вольового вирішення надзвичайно важливого для держави та суспільства питання, за всіма ознаками є кроком до здійснення державного перевороту і штовхає представників виконавчої влади та правоохоронних органів до протизаконних дій.

У зв´язку з цим вважати неприпустимим вчинення будь-яких дій, спрямованих на підготовку та проведення дострокових виборів народних депутатів України.

2. Заборонити Кабінету Міністрів України виділення коштів на проведення позачергових виборів до Верховної Ради України виходячи з того, що згідно із статтями 92, 95 Конституції України асигнування на зазначені цілі повинні передбачатися шляхом внесення відповідних змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік".

3. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 839-V

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про тимчасовий порядок проходження до будинків Верховної Ради України

У зв´язку з наявністю інформації про можливість вчинення у будинку парламенту актів терористичного характеру Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

1. Тимчасово заборонити входження до будинку Верховної Ради України (місто Київ, вул. Грушевського, 5), у тому числі й народних депутатів України, з речами, що можуть бути використані у протиправних цілях.

2. Голові Верховної Ради України вжити відповідних заходів для забезпечення безпеки і охорони Верховної Ради України, а також охорони та захисту народних депутатів України відповідно до закону.

3. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Голова Верховної Ради

України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 841-V

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про Звернення Верховної Ради України до Українського народу

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

Прийняти Звернення Верховної Ради України до Українського народу (додається).

Голова Верховної Ради

України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 838-V

ЗВЕРНЕННЯ

ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Шановні співвітчизники!

Наша держава знову опинилася на порозі серйозних випробувань. Група радикально налаштованих політиків, що нарекла себе "об´єднаною опозицією", прагне перенести свої внутрішні проблеми та нереалізовані владні амбіції у площину глобального політичного конфлікту. Не замислюючись над наслідками, вони ладні не лише позбавити суспільство стабільності та громадянського спокою, а й поставити під загрозу саме існування Української держави.

Лідери "об´єднаної опозиції", усвідомивши безперспективність і, головне, правову безпідставність заяв про нелегітимність Верховної Ради України та необхідність проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, перейшли до руйнівних дій, що виходять за межі конституційного поля та здатні дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію, створити в країні атмосферу безвладдя та правового свавілля.

Ми є свідками того, як у цій безвідповідальній справі політичні авантюристи намагаються зробити своїм заручником Президента України Ющенка В.А., якого шляхом неприхованого шантажу та погроз "новим Майданом" підштовхують до видання антиконституційного акта про розпуск Верховної Ради України.

Верховна Рада України з усією відповідальністю заявляє, що сьогодні немає жодних правових підстав для дострокового припинення повноважень нинішнього парламенту, обраного, за визнанням усіх поважних вітчизняних і міжнародних організацій та й самого Президента України, в результаті вільного волевиявлення народу та відповідно до усіх демократичних норм виборчого законодавства.

Так само у суворій відповідності до Конституції України та чинного законодавства три депутатські фракції - Партії регіонів, Соціалістичної партії України та Комуністичної партії України - сформували парламентську коаліцію. Законність утворення та легітимність коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України п´ятого скликання були визнані Президентом України, який за її пропозицією вніс подання про призначення Януковича В.Ф. на посаду Прем´єр-міністра України. Це дало можливість Верховній Раді України у визначені Основним Законом терміни сформувати Кабінет Міністрів України, який сьогодні наполегливо працює над розв´язанням назрілих соціально-економічних проблем і має перші позитивні результати.

Сам парламент також працює стабільно, ухвалюючи в інтересах держави та її народу важливі законодавчі акти. Його внутрішня структура, сформована відповідно до Конституції України та Регламенту Верховної Ради України, відображає інтереси і запити усього українського суспільства. Потенціал депутатського корпусу, надбаний законотворчий досвід, здатність реагувати на назрілі проблеми дають можливість Верховній Раді України і надалі працювати зважено і конструктивно, виключно у правовому полі, у повній відповідності з Основним Законом.

Разом з тим ми застерігаємо, що парламент адекватно, рішуче і принципово реагуватиме на будь-які протизаконні дії суб´єктів влади чи політичних сил, спрямовані на ліквідацію демократії та парламентаризму в Україні, порушення рівноваги між гілками влади та стабільності в державі.

У народних депутатів України вистачить мужності і витримки не піддатися на шантаж, погрози та невмотивовані ультиматуми. Верховна Рада України не виконає жодного акта щодо визначення її подальшої долі, якщо він матиме неконституційний характер.

Верховна Рада України не сприймає і категорично виступає проти:

- намагань дискредитувати та паплюжити найвищий представницький орган Українського народу;

- політичного тиску на Президента України та використання його посади як інструмента для неконституційних дій на догоду окремим політиканам;

- дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі, що може призвести до непоправних наслідків.

Натомість ми пропонуємо такий вихід із ситуації, який базується на настроях і сподіваннях переважної більшості народу України:

замість політичної війни - громадянський мир;

замість ультиматумів - діалог і пошук компромісів.

Народні депутати України готові дослухатися до Президента України щодо збереження політичного формату діючої коаліції. Однак ми не можемо заперечувати конституційне і громадянське право народних депутатів України на співпрацю та реалізацію своїх

депутатських зобов´язань перед виборцями. Ми готові до співпраці з усіма народними обранцями, незалежно від їх партійності та належності до депутатських фракцій.

Ми - за якнайшвидше завершення політичної реформи. Конституційна комісія має працювати над узгодженням законодавства, яке забезпечить ефективну дію парламентсько-президентської моделі державного устрою України.

Соціально-економічні перетворення, реальні кроки до поліпшення життя наших співвітчизників - ось той фундамент, на якому повинні та можуть базуватися об´єднавчі зусилля подальшої співпраці парламенту, Президента України і Уряду задля майбутнього України та її народу.

Ми переконані, що цей курс відповідає сподіванням нашого народу. Для нас немає вищого покликання і вищої відповідальності, ніж справдити ці сподівання, віковічні прагнення українців побудувати сильну незалежну Українську державу.

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про звернення до Конституційного Суду України стосовно розгляду конституційного подання щодо перевірки конституційності Указу Президента України від 2 квітня 2007 року № 264/2007 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п´ятого скликання"

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

Звернутися до Конституційного Суду України з пропозицією невідкладно, але не пізніше ніж впродовж п´яти днів з дня надходження, розглянути конституційне подання щодо перевірки конституційності Указу Президента України від 2 квітня 2007 року
№ 264/2007 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п´ятого скликання".

Голова Верховної Ради

України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 845-V

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про Звернення Голови Верховної Ради України до Президента України

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

1. Схвалити Звернення Голови Верховної Ради України
Мороза О.О. до Президента України Ющенка В.А. (додається).

2. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради

України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 842-V

Президенту України

ЮЩЕНКУ В.А.

Шановний Вікторе Андрійовичу!

2 квітня цього року Верховна Рада України прийняла Постанову "Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні" (текст додається), відповідно до якої звернуто увагу Президента України на неухильне дотримання Конституції України, неправомірність дій, спрямованих на дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.

Незважаючи на очевидну неконституційність такої дії, Президент України підписав Указ відповідного змісту.

Беручи до уваги, що зазначена Постанова Верховної Ради України в основному враховує всі пропозиції Президента України щодо врегулювання конфлікту та досягнення політичного компромісу, пропонуємо Вам скасувати свій Указ від 2 квітня 2007 року про розпуск Верховної Ради України.

О.МОРОЗ

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про скасування Постанови Верховної Ради України "Про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії"

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

Скасувати Постанову Верховної Ради України від 8 грудня
2004 року № 2224-ІV "Про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії".

Голова Верховної Ради

України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 843-V

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про скасування Постанови Верховної Ради України "Про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії"

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

Скасувати Постанову Верховної Ради України від 8 грудня
2004 року № 2225-IV "Про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії".

Голова Верховної Ради

України О.МОРОЗ

м. К и ї в

2 квітня 2007 року

№ 844-V

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1697