Спливла ще одна історія про захмарні виплати чиновникам та керівникам державних підприємств під час війни, написала в своєму блозі на Цензорі політичний експерт Тетяна Лупова.

Її головним героєм є пан Володимир Кудрицький – голова правління НЕК "Укренерго". Лупова нагадала, що всі 100% акцій цієї компанії належать державі. Але пан Кудрицький разом з іншими членами правління пані М.Безруковою та паном О.Брехтом чомусь вирішили, що війна війною, проте їхній дохід має залишатись високим й стабільним.

"Оприлюднені НЕК “Укренерго” свідчать про те, що ця трійця за лютий – квітень поточного року заробила 3 млн. 526 тис. грн. З них голові правління НЕК “Укренерго” пану Кудрицькому було нараховано  1 млн. 620 тис. грн. (540 тис. грн. щомісячно). І це дані без премій та інших додаткових благ. Премія за підсумками 2021 р. найближчим часом ще буде нарахована та виплачена", - пише авторка.

При цьому, звичайні ремонтники Укренерго, які часто під обстрілами та бомбардуванням, ризикуючи підірватись на міні, ремонтують зруйновані рашистами лінії електропередач, отримають в середньому 15 - 20 тисяч грн.

"Тож не треба ображатись на реакцію громадян України, які внаслідок війни залишилися без домівок, втратили роботу, стали переселенцями, і задають лише одне питання – чому такі аморальні, безсовісні люди в такий важкий для держави час "жирують" за рахунок державного підприємства. Чи може людина, яка не має моральних принципів та елементарної порядності, а турбується лише за власну кишеню, керувати таким стратегічно важливим для держави підприємством?", - підсумовує Лупова.

Також авторка нагадала, коли нещодавно захмарні премії були виплачені членам правління теж державного Одеського припортового заводу, наглядова рада підприємства без жодних зволікань відсторонила їх від роботи.

 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212