Вітчизняним аграріям не варто сподіватися на зниження податкового навантаження. Таку думку Forum'у висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат України Сергій Лабазюк.

«Зниження податкового навантаження не передбачається. Проаналізувавши Програму дій уряду, бачимо: оподаткування залишається на колишньому рівні і збільшується цілий ряд фіскальних моментів тиску на бізнес, у тому числі - на аграріїв», - зазначив він.

Крім того, Лабазюк підкреслив, що Україна ризикує втратити вже освоєні аграріями ринки і не вийти на нові. «Було озвучено, що потрібно прийняти 28 тисяч нових регламентних актів щодо сертифікації та іншого. А це величезні кошти, а також - час. Ми втрачаємо ринки, де ми були сертифіковані. А що стосується нових ринків, то років п'ять-десять ми їх не отримаємо. Це проблема», - пояснив він.

«І в цілому Програма уряду - простий популізм і фарс. На шести сторінках набір загальних фраз, які добре читаються і на слух сприймаються», - підсумував парламентарій.

Нагадаємо, 11 грудня Верховна Рада ухвалила зі змінами програму діяльності Кабінету Міністрів. Також, Держстат повідомив, що за 11 місяців 2014 року обсяг сільськогосподарського виробництва в Україні зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 5%.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31