Українці скуповують валюту, тому що не довіряють нинішній економічній політиці. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив економіст Владислав Старинець.

«В реальності населення купує валюти в кілька разів більше, ніж говорить НБУ (21,3 млн дол. - Ред.), а її ж зараз не вистачає. Люди, не довіряючи нинішній економічній політиці, перестраховуються, скуповуючи долари і знімаючи депозити в банках», - сказав Старинець.

На його думку, активна скупка валюти говорить про те, що українці вірять більше в девальвацію гривні, ніж у ревальвацію.

«З одного боку, люди хочуть зберегти свої заощадження. А з іншого, зараз купувати долари - це економічно вигідно в умовах постійної девальвації гривні. Та й українці просто не довіряють нинішній економічній політиці влади», - констатує він.

Нагадаємо, згідно з повідомленням НБУ, в листопаді 2014 року чиста купівля валюти населенням (перевищення купівлі валюти над її продажем) склала 21,3 млн. дол. В цілому ж за підсумками 11 місяців цей показник дорівнює 2,363 млрд. дол., що на 21,8% (на 0,423 млрд. дол.) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом