Факти обстрілу житлових кварталів на Донбасі повинні бути розслідувані, а винні мають понести покарання. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович.

Він повідомив, що в Луганській та Донецькій областях було зафіксовано приблизно 300 випадків обстрілів житлових кварталів.

«Ні члени НЗФ, ні уряд не беруть на себе відповідальність за обстріл. У цьому випадку важливо, щоб було проведено розслідування і з'ясовано, хто винен», - сказав він.

При цьому представник ООН зазначив, що після завершення розслідування з'являться підстави для прийняття юридичних і правових дій стосовно винних, а також можна буде притягнути їх до відповідальності.

«Притягнення винних до відповідальності має бути пріоритетним після того, як розслідування будуть завершені», - підкреслив він.

Нагадаємо, за даними ООН, з середини квітня по 12 грудня поточного року загальна кількість загиблих на сході України зросла щонайменше до 4 тис. 707 осіб.

 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом