За результатами соціологічного опитування, проведеного Студією комунікацій PolitLab, лідером переваг виборців залишається Блок Петра Порошенка. Одночасно найбільша динаміка зростання рейтингу спостерігається у новачків виборчої кампанії партій «Самопоміч» та «ЗАСТУП».

«Серед тих, хто піде голосувати і визначився зі своїм вибором, за Блок Петра Порошенка готові проголосувати 39,1%, за Радикальну партію - 10,4% виборців, за Громадянську позицію - 8,6%, Народний фронт - 7,9%, ВО «Батьківщину», - 7,0%, Об'єднання «Самопоміч» - 6,3%, ВО «Свобода» - 4,9%, Сильну Україну - 4,7%, за партію «Всеукраїнське аграрне об'єднання «ЗАСТУП» - 3,8%, Опозиційний блок - 3,4%, Комуністичну партію України - 2,1%. Іншим політичним партіям свої голоси готові віддати 1,8% респондентів», - повідомила директор Студії комунікацій PolitLab Світлана Кушнір.

Експерт запевняє, що перерозподіл електорального поля поки незначний. Проте соціологи зафіксували перетікання електорату «Батьківщини» до «Народного фронту» (0,9%) та до партії «ЗАСТУП» (1,1%). Прихильники Радикальної партії переходять до «Свободи» (1,2%) та партії «ЗАСТУП» (1,5%).

Кушнір зазначає, що враховуючи динаміку, з якою новачки передвиборних перегонів набирають популярності, партія «ЗАСТУП» має шанси на прохід у парламент.

«Ми не виключаємо потрапляння нових політичних сил до парламенту, оскільки парламентська виборча кампанія 2014 є унікальною у зв'язку зі стислими термінами її проведення», - додала соціолог.

У ході соціологічного дослідження було опитано 2256 респондентів методом особистого інтерв'ю. Опитування проходило з 8 по 11 жовтня 2014 року. Похибка репрезентативності дослідження становить не більше 2%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56