Найбільший виборчий фонд на останніх парламентських виборах був у партії «Батьківщина» - 109,4 млн грн, найменший - в Об'єднання «Самопоміч» - 27,4 млн грн.

Про це йдеться в аналізі остаточних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів політичних партій, затверджених постановою ЦВК.

Зокрема, виборчий фонд «Батьківщини» становив 109,4 млн грн, з яких - 107,4 млн становлять добровільні внески фізичних осіб. Згідно зі звітом, за період з 24 вересня по 29 жовтня партія витратила 96,3 млн грн на оплату ефірного часу на телебаченні, 3,1 млн грн - на радіо, 3,3 млн грн - на виготовлення плакатів, листівок та інших друкованих агітаційних матеріалів.

На другому місці за розміром виборчого фонду - партія «Опозиційний блок», яка витратила на передвиборну кампанію 106,4 мільйона гривень, з них 12,9 млн - добровільні внески. Зокрема, понад 100 млн партія витратила на використання ЗМІ, в тому числі на оплату ефірного часу на телебаченні - 93,2 млн грн, 5,6 млн грн - на радіо, 1,3 млн грн - на публікування агітаційних матеріалів у друкованих ЗМІ, повідомляє «УНІАН».

Виборчий фонд «Блоку Петра Порошенка» становив 97,4 млн грн, це виключно власні кошти партії, йдеться в звіті. Зокрема, витрати на використання ЗМІ: оплата ефірного часу на ТБ - 81,2 млн грн, на радіо - 5,0 млн грн, на виготовлення плакатів, листівок та інших друкованих агітаційних матеріалів - 1,9 млн грн.

Своєю чергою, виборчий фонд «Народного фронту» становив 93,6 млн грн, з яких добровільні внески становили 1,3 млн грн. Згідно зі звітом, 76 млн грн партія витратила на рекламу на ТБ та радіо, зокрема, на оплату ефірного часу на телебаченні - 71,7 млн грн, на радіо - 4,3 млн грн, на розміщення агітматеріалів у друкованих ЗМІ - 15,5 тис. грн.

Виборчий фонд «Радикальної партії» становив 73,3 млн грн, 3,4 мільйона з яких становили добровільні внески фізичних осіб. З них - на оплату ефірного часу на телебаченні було витрачено 67,4 млн грн, понад 5 млн грн - на радіо, публікування агітаційних матеріалів у друкованих ЗМІ - 31,3 тис., виготовлення плакатів, листівок та інших друкованих агітаційних матеріалів - 0,4 млн грн.

Виборчий фонд Об'єднання «Самопоміч» становив 27,4 млн грн, 3,6 млн грн з яких - добровільні внески. З 29 вересня по 24 жовтня партія витратила на оплату ефірного часу на телебаченні 22,9 грн, на радіо - 2,0 млн грн, публікування агітаційних матеріалів у друкованих засобах масової інформації - 514,1 тис. грн, виготовлення листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів - 0,7 млн грн.

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

10 листопада Центральна виборча комісія встановила офіційні результати позачергових виборів до Верховної Ради України в багатомандатному загальнодержавному окрузі та в 196 мажоритарних округах.

Перше засідання Верховної Ради України сьомого скликання заплановано на 27 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом