Президент України Петро Порошенко поінформував у ході телефонної розмови канцлера Німеччини Ангелу Меркель про закони, ухвалені сьогодні Верховною Радою. Про це ForUmу заявили в прес-службі Глави держави.

«Понад 20 років не вдавалося цього зробити. Нарешті є політична воля - і ми зробили рішучий крок для подолання ще радянського спадку», - наголосив Президент.

Порошенко особисто подякував Меркель за надання Німеччиною гуманітарної допомоги і підтримку України для встановлення миру, подолання викликів в економічній та енергетичній сферах та проведення реформ.

Нагадаємо, Верховна Рада України посилила відповідальність за підкуп виборців. Також Рада проголосувала за створення Антикорупційного бюро. За відповідний президентський законопроект №5085 проголосувало 278 народних депутатів. Крім цього, ВР підтримала у другому читанні Закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення». За законопроект №5067 проголосувало 232 народні депутати. Також Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон про створення Національної комісії з питань запобігання корупції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом