Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський не виключає, що через ситуацію на 59-й окружній комісії ЦВК не зможе встановити офіційні результати позачергових парламентських виборів у загальнодержавному багатомандатному округу в відведені законом терміни до 10 листопада, повідомили ForUm'у в прес-службі ЦВК.

«Поки не буде складено протокол окружної комісії (округу №59 - Ред.) про підсумки голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі в межах цього округу, ЦВК може бути позбавлена можливості встановити результати виборів по всій країні», - заявив Охендовський на зустрічі з делегацією БДІПЛ/ОБСЄ на чолі з заступником місії зі спостереження за парламентськими виборами 26 жовтня в Україні Штефан Краузе.

«Ось така ціна військово-політичних провокацій за підсумками голосування в 59-му окрузі. На жаль, на даний момент ми не можемо впевнено виключати ситуацію, яка може трапитися вперше в історії українських виборів, коли у встановлений законом термін - 10 листопада - комісія не буде мати підстав та можливості встановити та оголосити результати виборів у багатомандатному загальнодержавному окрузі», - сказав Охендовський.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на ранок 7 листопада в Центральну виборчу комісію надійшли дані 99,95% електронних протоколів.

26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Явка виборців у всіх 198 округах склала 52,42%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом