Начальницю київського Центрального залізничного вокзалу усунули від роботи на час проведення слідства за фактом отримання хабара. Про це йдеться в прес-релізі «Укрзалізниці», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з текстом, начальник Центрального вокзалу Києва Ірина Харіна у 2014 р. тричі була затримана правоохоронцями за одержання хабара, однак керівництво Південно-Західної залізниці не вжило заходів щодо неї.

«Тільки коли правоохоронці втретє затримали Ірину Харіну 4 вересня з незаконно отриманими коштами в сумі 60 тис. грн, був виданий наказ про її звільнення з формулюванням за згодою сторін, який пізніше зник з облікових записів», - повідомляється в прес-релізі.

У той же час, як повідомив начальник відділу протидії корупції на залізничному транспорті Олександр Красичков в ході прес-конференції, тепер Харіну усунуто від виконання обов'язків за рішенням правоохоронців, які проводять слідство.

Разом із тим, на Центральному залізничному вокзалі м. Києва комісія Державної адміністрації залізничного транспорту («Укрзалізниці») України виявила ряд фактів корупції.

Так, у ході перевірки, яка проходила з 25 вересня по 13 жовтня, у роботі 23 квиткових касирів із 32 встановлені грубі порушення трудової і фінансової дисципліни: касири завищували вартість квитків під час озвучування суми пасажирам.

«Виявлені випадки, коли, незважаючи на заборону, під час роботи в касі співробітники використовували мобільний телефон. Також система аудіоконтролю зафіксувала численні випадки некоректного, а іноді й грубого поводження касирів з пасажирами», - сказав Красичков.

Крім цього, зафіксовані відеокамерами системні випадки несанкціонованого вилучення у нічний час жетонів в автоматичних камерах схову, які згодом продавалися без проведення за бухобліком. Надходження неврахованих коштів у результаті становило від 40 тис. грн щомісяця. Також було встановлено низку порушень у порядку ведення кадрової роботи.

За словами Красичкова, керівництво «Укрзалізниці» сподівається, що ПЗЗ у найкоротші терміни ліквідує всі недоліки в роботі вокзалу і докладе максимум зусиль для викорінення корупції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91