Центральна виборча комісія опрацювала понад 99% протоколів із виборчих дільниць. Парламентські вибори-2014 виграли 6 політичних партій. «Народному фронту» повірили 22,17% українців, Блоку Петра Порошенка - 21,81%. Третє місце посіло Об'єднання «Самопоміч» з результатом 10,99%. Також долають п'ятивідсотковий бар'єр і проходять до Верховної Ради ще три партії: «Опозиційний блок» (9,39%), Радикальна партія Олега Ляшка (7,44%) і «Батьківщина» (5,68%).

Серед партій-новачків, які не пройшли в парламент, голосніше за всіх про себе заявив «ЗАСТУП», - відзначають експерти. Політсила, яка виникла всього 2 місяці тому, отримала на виборах майже 2,7%. За неї проголосували близько 415 тисяч осіб.

«Багато широко відомих партій, котрі роками були то в опозиції, то при владі, не отримали такого рівня довіри. «ЗАСТУПу» довіряють, тому що, по-перше, ми єдина партія, яка складається з представників сільських громад та аграрної галузі і захищає інтереси селян та сільгоспвиробників. А по-друге, в лавах «ЗАСТУПу» немає олігархів та їхніх приспішників, збанкрутілих політиків і випадкових людей», - сказала лідер «ЗАСТУП» Віра Ульянченко.



Згідно з даними ЦВК, в Закарпатській і Чернігівській областях аграрна партія подолала прохідний бар'єр - 6,02% і 5,86% відповідно. У Бахмацькому та Ніжинському районах «ЗАСТУП» отримав понад 10% голосів людей.

«Ті, хто вважав «ЗАСТУП» черговим передвиборчим політичним проектом, помилилися. «ЗАСТУП» - це справжня аграрна партія. Вона виникла саме тому, що аграрії побачили, що серед учасників виборчої гонки вкотре немає політсили, яка б зналася на проблемах села і була здатна їх вирішувати. Тоді аграрії самі вирішили об'єднатися в таку партію і стати на політичну боротьбу, щоб голос селянської України був почутий», - зазначила заступник лідера політичної партії «ЗАСТУП» Ірина Синявська.

Фахівці відзначають, що феномен «ЗАСТУПу» полягає в тому, що нова партія не обіцяла миттєвого раю на землі, не займалася показовими розправами, не влаштовувала політичних спектаклів, не роздавала гречку і консерви.

«Нинішні вибори не вирішили всіх завдань з оновлення та очищення влади, а лише позначили початок цього процесу. «ЗАСТУП», що впевнено увійшов у політичне життя, працюватиме заради того, щоб до влади на всіх рівнях - від сільського до районної та обласної ради, а потім і в парламент прийшли професіонали і практики, які розуміють, що треба селянам і агровиробникам, як забезпечити продовольчу безпеку країни», - підкреслив заступник лідера політсили Геннадій Новіков.

За його словами, «ЗАСТУП» вже отримав представництво у Верховній Раді: кандидат-мажоритарник Валерій Давиденко переміг у 208-му окрузі в Чернігівській області. Таким чином «ЗАСТУП» став парламентською партією, і її представник буде мати право законодавчої ініціативи і може вносити на розгляд парламенту ті законопроекти, які фахівці «ЗАСТУПу» вже розробили для втілення програми відродження села «За рідну землю».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136
Теги