Опозиційний блок заявляє, що заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан з озброєними людьми увірвався в окружну виборчу комісію 38 округу. Про це йдеться у відкритому листі партії, текст якого наводять «Українські новини» нижче.

Шановний пане Президенте!

Просимо Вас зупинити збройне свавілля з боку злочинного угруповання, що захопило владу в Дніпропетровській області.

Сьогодні, близько 13:00, в 38 окрузі (Новомосковськ, Дніпропетровської області) заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан з озброєними людьми увірвався в окружну виборчу комісію. Під час штурму була побита знімальна група журналістів, розбита камера. Також бойовики скрутили і забрали в невідомому напрямку голову ОВК Павла Селіхова. Ми непокоїмося за його життя. За кілька хвилин перед нападом озброєного керівництва області та радикалів міліція залишила будівлю ОВК.

Це вже не перша силова спроба не допустити перерахунок голосів. Учора близько 16:00 на територію окружної комісії увірвався чоловік, який погрожував зброєю членам окружної комісії та присутнім журналістам й обіцяв прислати загін "Правого сектору".

Нападник заявив, що в машині у нього автомат і граната, які він, не замислюючись, застосує, якщо всі негайно не залишать приміщення. Присутні в приміщенні правоохоронці на витівку жодним чином не відреагували, що свідчить про явний провокаційний характер акції і доводить готовність зацікавлених осіб, не гребуючи ніякими засобами, аж до погроз фізичної розправи, впливати на хід перерахунку голосів.

У 38 окрузі злочинне угруповання з допомогою рейдерських схем через суди робить будь-які дії, щоб скасувати перемогу кандидата в народні депутати Вадима Нестеренка, який набрав 31,35% (21,3 тис голосів) і значно випередив свого опонента Кузьмука, який набрав лише 12,8% (8 700 голосів). Незважаючи на всю безпідставність звинувачень і визнання законності виборів міжнародними спостерігачами, представники Кузьмука через "кишеньковий" дніпропетровський суд домоглися перерахунку голосів на 123 дільницях (із 136), на яких виграв Нестеренко.

Також за нашою інформацією, минулого тижня прокурора Новомосковського району возили в багажнику на "співбесіду" до Геннадія Корбана. А суддів Новомосковського суду, відібравши мобільні телефони, тримали по вісім годин у підвалі, змушуючи підписувати завідомо незаконні постанови про вилучення протоколів голосування, обшуки й допити.

Опозиційний блок вимагає зупинити свавілля, покарати винних і забезпечити законність проведення перерахунку бюлетенів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом