Виробники сільськогосподарської продукції не хочуть змін у системі оподаткування. Таку думку висловив ForUm'у перший заступник голови Аграрного союзу України Василь Ярошовець.

«Є наміри «прошерстити» систему оподаткування у сільському господарстві. Ми розуміємо, що є питання, які треба було б удосконалити. Але боїмося, що як тільки «залізуть» у вдосконалення оподаткування, від сільського господарства буде тільки пил летіти. І це нас дуже турбує», - зазначив експерт.

Ярошовець підкреслив, що зростання обсягу сільгосппродукції можливе завдяки відповідним умовам.

«Агропромисловий комплекс у цих складних умовах вдалося не тільки зберегти, а й наростити виробництво продукції. Це пов'язано з тим, що задані певні параметри для товаровиробника, які дозволяли йому працювати не озираючись, орієнтуючись на намічені плани. Це дуже серйозне досягнення. І ми б хотіли, щоб наявний механізм був збережений. І не просто збережений, а прив'язаний до нових вимог Угоди про асоціацію з Європейським союзом», - акцентував Ярошовець.

При цьому, на думку експерта, уряд має працювати для збереження наявного оподаткування в агропромисловому комплексі.

«Арсеній Яценюк обіцяв на аграрному форумі, що до 2018 року ламати систему оподаткування в АПК не будуть. Але це його думка. А є ще Міжнародний валютний фонд, який ставить уряду певні завдання, бачачи, що можна було б ще «потягнути» щось із села в цій ситуації. Вдасться нашому уряду тут вистояти - добре. Не вдасться - почнуть з нами розмовляти з позиції сили», - підсумував Ярошовець.

Нагадаємо, за даними Держстату за 11 місяців 2014 року обсяг сільськогосподарського виробництва в Україні зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 5%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37