Уряд не працює над залученням інвестицій в країну. Таку думку висловив у коментарі ForUm'у економіст Владислав Старинець.

«Я не бачу ніякої роботи в цьому напрямі. Не бачу поїздок в Китай - це один з наших потенційних партнерів, з якими у нас немає ніяких геополітичних перетинів. У нас були підписані договори з Китаєм на 30 мільярдів доларів. Китайці реально збиралися будувати порти, танкери, вирощувати помідори і багато іншого. Але на сьогоднішній момент ці процеси повністю заморожені, адже, якщо б ця робота велася, - ми б про неї вже чули. Думаю, потрібно реанімувати цю роботу», - пояснив економіст.

На думку Старинця, уряду також необхідно активізувати дії щодо залучення нових інвесторів.

«Потрібно їздити по світу, умовляти, в тому числі арабських, китайських інвесторів, щоб вони захотіли інвестувати в нашу країну. І розуміти проблематику - що їх реально хвилює, чого вони бояться, і над цими проблемами працювати», - зазначив економіст.

При цьому основною причиною відтоку інвестицій Старинець називає нестабільну політичну обстановку в країні.

«Я собі важко уявляю інвестора, який понесе гроші в країну, де існують різного роду збройні формування з різними прапорами, які мало кому підпорядковуються. Потрібно гарантувати права інвесторів, потрібно працювати над законодавчою базою, забезпечити стабільність, спокій», - зауважив експерт.

 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

81