Найяскравіша подія 2014 року - це заява влади про курс 12 гривень за долар. Таку думку в коментарі Forum'у висловив економіст Владислав Старинець.

«Одне з найяскравіших рішень влади цього року - це заяви глави Мінфіну та НБУ про те, що курс долара має бути 12-13 грн, коли за фактом він у півтора разу більший. Друге важливе рішення - нововведення бюджету на 2015 рік, починаючи від податку на нерухомість та введенням касових апаратів і закінчуючи збільшенням тарифів. Це все ми відчуємо на собі наступного року. Розумію, що інших варіантів немає, але хотілося б, щоб олігархічні структури також відчули на собі затягування пасків у два-три рази», - сказав Старинець.

Також, за його словами, важливим є й те, що не було зроблено для порятунку країни від економічної кризи.

«Закон про трансферне ціноутворення готували ще минулого року. Нічого не заважало новій владі за ці 9 місяців його ухвалити. Яценюк тільки сьогодні починає згадувати про це. В нинішній критичний для країни час, коли кожні 10-20 млн доларів, що йдуть з країни, на вагу золота, олігархам дали можливість вивести гроші в офшори. Тарифи підняли відразу, а це впливає на простих людей. Олігархів досі щадять», - констатує він.

Старинець каже, що така поведінка свідчить про те, що влада має намір виходити із кризи з допомогою простих людей, а також малого та середнього бізнесу, не чіпаючи великий.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71