Серед українців має популярність радикальна демагогія. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Ні, є у нас люди, які радикально налаштовані, є люди, які готові терпіти. У кожному разі всіх їх об'єднує необхідність закінчення війни. Це московські соціологи називають радикальністю українського суспільства. Тому говорити про сильний радикалізм не доводиться. Вже те, що обрали Порошенка, який точно не тягне і не схожий на радикала, свідчить про те, що суспільство шукає шляхи нерадикального способу вирішення (ситуації - Ред.)», - сказав Небоженко.

Разом із тим він зазначив, що «радикальна демагогія, так, в особі Ляшка, дійсно, має велику популярність, але не у всього суспільства». «Та це ж демагогія. Якщо би це був справжній радикалізм...», - зазначив він.

При цьому він зазначив, що десь чверть населення наполягає на швидкому розв’язанні проблем.

«Я розумію, російські політтехнологи дуже налякані Майданом та опором України, але це не радикалізм. Це цілком свідомий вибір у творенні своєї країни. Але 25 відсотків населення справді вимагає рішучих заходів і швидкого вирішення проблем. Однак сказати, щоб вся країна - ні, я не можу», - резюмував Небоженко.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122