Радикалізм у парламенті не піде на користь реформуванню країни. Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив народний депутат Павло Розенко.

«Звичайно, якщо нова Верховна Рада (буде. - Ред) сформована на таких гаслах радикалізації, наступний парламент буде дуже складним. Буде дуже поляризованим, а політичні сили, що пройшли за революційними гаслами, будуть намагатися довести радикальність в рамках ВРУ. А це може піти на шкоду реформам та розвитку країни», - сказав Розенко.

До того ж, за його словами, це може зробити наступний парламент таким же недовговічним, як і нинішній. Також він зазначив, що радикалізм і конструктив - поняття несумісні.

«Я б сказав, що радикалізм українців і України в цілому очевидний, і це об'єктивний процес на основі подій, що відбуваються в Україні. Але, безумовно, як правило, при радикалізмі немає конструктиву. Оскільки за революційними гаслами, як правило, немає програми дій. Немає глибинного бачення необхідних реформ, економічного і соціального розвитку. І очевидно, що це буде йти на шкоду парламенту. Але я сподіваюся, що критичну масу наступного парламенту складатимуть прогресивні, демократичні сили з конкретними програмами», - резюмував він.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67