Позапланова ревізія фінансово-господарської діяльності телеканалу «БТБ», проведена Державною фінансовою інспекцією України, не виявила порушень законодавства в діях екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова. Відповідна інформація вказана в акті Держфінінспекції, який має у розпорядженні Ukranews.

Ревізію Держфінінспекції проведено згідно зі зверненням Головного слідчого управління ГПУ.

Так, слідчих цікавило питання, за які кошти створено і надалі фінансувалося ТОВ «Банківське телебачення» і чи мали право посадові особи Національного банку України створювати банківську телерадіоорганізацію.

«Фінансово-господарська діяльність ТОВ «БТБ» у період, який ревизувався, здійснювалася за рахунок коштів, отриманих від НБУ як внеску до статутного капіталу і власних доходів ТОВ «БТБ». Враховуючи викладене, ревізією порушень вимог законодавства, в тому числі, що призвели до збитків державі, під час перевірки цього питання не виявлено», - йдеться в акті Держфінінспекції.

Крім того, Держфінінспекцією надано роз'яснення слідчим ГПУ про те, що телеканал «БТБ» не мав прибутку від своєї підприємницької діяльності, а тому не міг бути використаний посадовими особами.

«Оскільки в зазначеному періоді ТОВ «БТБ» не отримувало чистого прибутку, його розподіл не здійснювався. У зв'язку з цим ревізією порушень вимог законодавства, в тому числі таких, які завдали шкоди державі, під час перевірки цього питання не виявлено», - зазначили державні інспектори.

Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі України повідомили про те, що проведене експертне економічне дослідження фінансово-господарської діяльності «БТБ» також не підтвердило отримання прибутку за період з 17 червня 2011 по лютий 2014 року.

20 травня поточного року Генпрокуратура повідомила, що за результатами розгляду звернень двох народних депутатів України головне слідче управління ГПУ почало судове розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми посадовими особами Національного банку України під час створення телеканалу «Банківське телебачення».

Відомості про подію внесено до Єдиного держреєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496