Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський буде неминуче конфліктувати з Президентом Петром Порошенком. Таку думку висловив ForUm'у політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, коментуючи протистояння групи Коломойського з командою Президента.

«Ці два олігархи не люблять один одного і не порозуміються. У одного є президентська влада, в іншого - її немає. Вони неминуче будуть конфліктувати. Не тільки Коломойський з Ахметовим, але і Коломойський з Порошенком», - зазначив Небоженко, додавши, що можливості співпраці між ними можуть бути тільки проти ще одного олігарха.

Політолог прогнозує подальше продовження слідчих і судових процесів.

«Будуть суди, виклики в прокуратуру і так далі. Два олігархи не можуть жити в одній «клітці», - підсумував Небоженко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Його викликали на допит в ГПУ щодо трьох справ, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства україни Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціювала перегляд складу на торгах аукціонного комітету з продажу нафти і нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому екс-міністру енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

За словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоукост-компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку з введенням нового порядку призначень на маршрути.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом