Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу Спеціальної антикорупційної прокуратури та скасувала рішення про закриття справи народного депутата Ярослава Дубневича та його спільників, яких підозрюють у привласненні 93,2 млн грн "Укрзалізниці".

"Тепер її повернуть у першу інстанцію для розгляду з підготовчого провадження. Рішення ухвалили судді апеляції Сергій Боднар, Віктор Панкулич та Ігор Панаід", - повідомляє Центр протидії корупції в телеграм-каналі.

Як повідомлялося, за версією слідства, Дубневич лобіював виділення грошових коштів із бюджету "Укрзалізниці" на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємствах. Фінансові втрати від реалізації схеми процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, перевищили 93 млн грн.

Верховна Рада 31 жовтня 2019 року підтримала подання керівника САП Назара Холодницького, узгоджене з генеральним прокурором Русланом Рябошапкою, про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) щодо Дубневича.

Вищий антикорупційний суд 2 листопада 2019 року обрав нардепу запобіжний захід у вигляді застави розміром 100 млн грн.

Апеляційна палата ВАКС 7 листопада 2019 року скасувала рішення суду першої інстанції й ухвалила нове, яким до нардепа було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою 90 млн грн застави.

ВАКС 8 листопада того самого року повідомив про внесення застави на Дубневича в повному обсязі.

29 січня 2021 року ВАКС за клопотанням детективів НАБУ заарештувало кошти Дубневича - більше ніж $100 тис. і понад EUR100 тис., вилучених у народного депутата під час обшуків.

8 лютого 2022 року прокурори САП передали до суду обвинувальний акт у справі, проте 12 вересня ВАКС закрив справу нардепа Дубневича у зв'язку із закінченням термінів розслідування після повідомлення особі про підозру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

0