В Україні за час роботи нового уряду зросли ціни на широке коло товарів від бензину до хліба. Про це у Facebook повідомив економіст Владислав Старинець.

«Теоретично ми бачимо реформи, а практично ціни на бензин зросли за час роботи уряду Яценюка на 27%, а ціни на дизпаливо, фармацію - на 35%. На 34% подорожчало м'ясо птиці, на 22% свинина і на 10% яловичина», - нагадав Старинець.

Також експерт нагадав, що за останні кілька місяців гривня продемонструвала схильність тільки до девальвації, а не зміцнення, що призвело до інфляції та зростання цін.

«Ціни на хліб і хлібобулочні вироби зросли, знову ж таки не без допомоги експортерів, які цього року встановили рекорд з продажу зерна за кордон. Україна посіла третє місце в світі за продажем зерна у світі. При цьому ціни на борошно в Україні за час роботи уряду Арсенія Яценюка зросли на 28%, на житній хліб - на 12%, на пшеничний - на 15%. Виходить дійсно замкнуте коло. Стимулюючи експорт зерна за рахунок обвалу курсу гривні, уряд України тим самим створює умови для зменшення кількості зерна на території нашої країни, і, як наслідок, ціни на внутрішньому ринку зростають. І тепер вже українцям доводиться доплачувати за успіхи Яценюка», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47