Коаліційна угода буде важко здійсненною. Таку думку висловив ForUm'у політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, коментуючи парафування коаліційної угоди п'ятьма політичними силами України.

«Коаліційна угода така величезна, що схожа на політичний універсал. Там можна знайти все для будь-кого охочого, навіть колишній прихильник Партії регіонів може знайти для себе щось цікаве. Вона така всеосяжна, що її виконання не під силу ні Путіну, ні Європі, нікому. Тому буде щось вибиратися і щось робитися», - зазначив політолог.

При цьому Небоженко підкреслив, що між коаліційними силами неминучі конфлікти.

«Проблема в тому, що чим більше політичних сил підписуються під політичним документом, тим менше відповідальності за реалізацію угоди. Зараз там п'ять партій, між ними обов'язково виникнуть конфлікти. Перший конфлікт між Об'єднанням «Самопоміч» і Радикальною партією. Обидві використовують одну і ту ж риторику, але одні у вигляді демагогії, а інші, («Самопоміч») щиро, в силу своєї молодості, в це вірять. Конфлікт неминучий. Я вже не кажу про конфлікт між пропарламентьскими і пропрезидентськими силами», - пояснив політолог.

«Сам цей документ (коаліційна угода. - Ред.) хороший. Але виконати її діючими силами не можна. Принаймні, в рамках найближчих років. Але те, що вони беруть на себе таку політичну відповідальність, - це вже добре», - підсумував Небоженко.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом