Стандартний договір страхування містить застереження, за якими військові ризики та ризики теракту не потрапляють у покриття, тому страховики на сьогодні здійснюють виплати тільки якщо не доведені військові ризики.

Про це повідомила генеральний директор Федерації страхування України Галина Третьякова в ефірі радіостанції «Голос Столиці».

«Будь-який стандартний договір страхування містить застереження, за якими військові ризики і ризики теракту не потрапляють у покриття. Страховики на сьогодні здійснюють виплати за тим, що констатується як непов'язані з терактом події, або подія не доведена як теракт. Або не доведені військові ризики», - сказала вона.

При цьому експерт зазначила, що не всюди можлива підтверджувальна процедура та збір документів, які приймаються українською владою і страховими компаніями.

«Тому понад 90 мільйонів зарезервовано страховиками за тими, що сталися, але неоплаченими страховими подіями, які підлягають потім подальшому документальному підтвердженню, а також розрахунку збитків. Але, в будь-якому разі, виплачено поки за подіями, за якими не доведено причинно-наслідковий зв'язок з військовими і терористичними ризиками, сума 12 мільйонів. Інша сума зарезервована страховиками і чекає розслідування», - додала фахівець.

Нагадаємо, для відшкодувань за заявленими страховими випадками, що сталися в зоні проведення АТО, зарезервовано 94,4 мільйона гривень. Причому страховики вже відшкодували 12 мільйонів. Загалом страхові виплати за випадками в зоні АТО можуть становити більше 300 мільйонів гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57