З початку року в Україні зросли ціни на всі види м'яса. Про це говорить експерт аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу» Аліна Жарко.

«Якщо в січні яловичина продавалася по 49,50 грн/кг, то в червні ціни вже були 57,0-58,0 грн/кг і вище. Свинина подорожчала на 20% і наприкінці першого півріччя коштувала 54,0-55,0 грн/кг. Дуже сильно підвищилися ціни на м'ясо птиці: із 22,50 грн/кг за тушку на початку року до 31,50 грн/кг наприкінці червня», - каже експерт, пише «The Kiev Times».

Така тенденція, на думку Жарко, збережеться і в другому півріччі. Дефіцит яловичини на внутрішньому ринку провокуватиме зростання закупівельних цін на неї, що не може не позначитися на вартості продукту в роздробі. Таким чином, до кінця року яловичина може подорожчати ще на 5-8%.

Схожа ситуація і зі свининою. Імпортозалежна за м'ясом свиней Україна після різкого падіння гривні змушена скорочувати закупівлі цієї продукції за кордоном, оскільки через зростання курсу долара імпортна свинина стає занадто дорогою. В результаті зростає попит на м'ясо вітчизняного виробництва, якого в Україні не так уже й багато. Тиск попиту на пропозицію, за прогнозом Жарко, призведе до зростання цін на свинину в другому півріччі ще на 2-5%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом