При підготовці державного бюджету на 2015 рік Кабінет міністрів України враховував середню ціну на імпорт газу в межах 345 доларів за тисячу кубометрів газу.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу заявив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський.

«На сьогоднішній день середній курс, який розраховував НАК «Нафтогаз України», і, коли ми дивилися на їх показники щодо фінансового плану і щодо їх дефіциту, - це 345 доларів. Але яка буде динаміка на нафту, яка, як наслідок, буде динаміка цін на газ, де факто ми будемо знати точно за місяць до визначення ціни, яка буде», - сказав він.

Він уточнив, що це плаваюча ціна. «Це те, що в сьогоднішніх умовах рахує НАК «Нафтогаз» у відповідності з тими формулами, які закладені як у контракті з «Газпромом», так і в контрактах, наявних у нас на сьогоднішній день по реверсу. Це середньозважена ціна імпорту (газу - Ред.) в сьогоднішніх умовах і очікуваннях, від якої ми відштовхувалися», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 31 жовтня в Брюсселі були підписані базові умови поставок російського газу Україні в листопаді-березні та умови реструктуризації наявної заборгованості, оформлені в тристоронньому протоколі. Ціна російського природного газу для України в четвертому кварталі 2014 року складе $378 за 1 тис. куб. метрів. У першому кварталі 2015 року вона прогнозувалася в розмірі $365 за 1 тис. куб. метрів. Ціна буде формуватися у відповідності з чинною формулою контракту з урахуванням знижки в розмірі $100 від скасування мита російським урядом.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51