Зростання цін на продукти харчування вже сьогодні позначається на споживчих настроях українців. Рітейлери відзначають, що все частіше покупці кладуть у свої кошики продукти з цінової категорії «нижче середнього».

«Останнім часом зростає популярність соціальних товарів сегменту «середній мінус». Нестабільна ситуація в країні зумовила підвищений попит на продукти з тривалими термінами зберігання. Ця тенденція особливо сильно відчувається в Донецькій і Луганській областях, де ведуться активні бойові дії», - розповіли в прес-службі компанії «Український рітейл» (фреш-маркети «Брусничка»).

У компанії зазначають, що через страх дефіциту продуктів харчування, українці останнім часом запасаються крупами, консервами та макаронними виробами, пише «The Kiev Times».

«У деяких районах у зв'язку з панікою, яка періодично виникає, серед населення спостерігається ажіотажний попит на окремі продукти», - констатують в прес-службі рітейлера.

Створюючи ажіотажний попит, на думку глави аналітичного департаменту консалтингової компанії «ААА» Марії Колесник, українці самі собі роблять ведмежу послугу, адже охочих заробити на паніці в країні достатньо.

Виходячи з цього, експерти, рекомендують насамперед зберігати спокій і не захоплюватися забиванням комор і холодильників продуктами «про запас». Інакше нездоровий попит може спровокувати «нездорові» ціни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77