Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявляє, що влада свідомо дезінформує громадськість про позбавлення людей конституційного права на проведення мирних зборів біля Печерського суду, де проходить безстрокова акція протесту на підтримку Юлії Тимошенко.

За словами Турчинова, окружний адміністративний суд Києва виніс незаконне нічне рішення щодо акції, яку проводить київська міська організація партії «Батьківщина».

«Це незаконне провокативне рішення оскаржене в Апеляційному суді, а тому не набуло чинності», - зазначив Турчинов і додав, що також десяток політичних партій і організацій зробили нові заявки на проведення акцій протесту, які не заборонені судом, повідомляє «УНІАН».

Турчинов також повідомив, що на Хрещатику цілодобово триває прийом громадян у громадських приймальнях депутатів від партії «Батьківщина».

«Запрошуємо всіх небайдужих прийти до Печерського суду на Хрещатик, щоб звільнити Юлію Тимошенко та інших політичних в'язнів, захистити демократію і свободи та зупинити незаконне перетворення України на тоталітарну резервацію в серце Європи», - закликав перший заступник лідера «Батьківщини».

Як повідомляв ForUm, 5 серпня Печерський суд змінив запобіжний захід Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Нагадаємо, у ніч на 7 серпня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про заборону мирних зібрань громадян на вулиці Хрещатик, Майдані Незалежності, а також на вулиці Дегтярівській, 13 (біля Лук'янівського СІЗО) з 7 по 31 серпня 2011 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

495