6-го серпня патріарх Московський і всієї Русі Кирило повернувся у свою резиденцію із Центральної клінічної лікарні, де проходив лікування. Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Московського Патріархату.

Самопочуття патріарха оцінюється як задовільне. Після перебування у лікарні лікарі рекомендували йому тимчасово обмежити робочі навантаження.

7-го серпня Кирило молився за Божественною літургією у домовому храмі на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» у патріаршій резиденції у Передєлкіно, повідомляють «Українські новини».

За літургією, яку звершив схиархімандрит Ілій, були піднесені молитви за здоров'я предстоятеля Руської православної церкви.

Раніше джерело в єпископаті Московської патріархії повідомило, що причиною госпіталізації Кирила став інфаркт міокарда, викликаний, як видно, нервовим перенапруженням у зв'язку з останнім візитом глави РПЦ в Україну.

Нагадаємо, 28 липня він здійснив літургію у Києво-Печерській лаврі, а також відвідав могилу Невідомого солдата і пам'ятник жертвам Голодомору у Києві. Вранці 30 липня на офіційному сайті РПЦ з'явилося повідомлення про те, що він переніс гостре вірусне захворювання, у зв'язку з чим скасовуються його поїздки в Кронштадт і Дивєєво 31 липня та 1 серпня.

Як раніше писав ForUm, Патріарх Московський і всієї Русі Кирило 15 вересня планує провести літургію у Луганську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522