Затяжна антитерористична операція та нерішучість політичних еліт розлютили людей на сході. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив нардеп від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль.

«Я дзвоню луганцям щодня, інформація про ситуацію в регіоні відрізняється від тієї, яку дають і наші, і російські ЗМІ. Там ненависть людей до Києва. Чомусь слова «терорист», «сепаратист», «бандит» вони прийняли на свою адресу. І сьогодні люди, які працювали в адміністрації - в ополченні», - сказав він і додав, що ненависть до Києва десь у 80% населення.

Крім того, нардеп зазначив, що «АТО дуже затягнулася - і це явно роздратувало людей».

«Там ніхто не розбирається, хто вбив, кажуть, що Київ убив, Київ порушив спокій», - сказав Москаль.

Він пояснив, що АТО необхідно було проводити протягом трьох-чотирьох днів, попередньо закривши кордони, посиливши їх охорону бійцями спецпідрозділів ГРУ ВСУ, податкової міліції та ін., а також швидко діяти під час захоплення будівлі СБУ в Луганську.

«Треба було зрівняти її із землею разом з терористами. І більше охочих не було би. А всі чекали президентських виборів - прийде пан, нехай він нас розсудить. Ніхто не хотів з вищого політичного керівництва приймати рішення», - вважає політик.

На його думку, сьогодні на сході України - громадянське протистояння, яке плавно переходить у громадянську війну.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155