Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговим проривом на українську територію з боку Росії групи озброєних громадян. Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства, переданій Forum'у.

«Незважаючи на попередження, передані українською стороною дипломатичними каналами про концентрацію на українсько-російському кордоні до 40 вантажних автомобілів з озброєними людьми, російська сторона не зробила жодних кроків для запобігання їх проникненню на територію України», - наголошується в заяві.

За даними відомства, 27 травня близько 4:00 колона у складі кількох вантажних і легкових автомобілів здійснила спробу перетинання державного кордону України в районі населеного пункту Астахове Луганської області.

«Все це відбувалося за повної бездіяльності російських прикордонників. Більше того, є всі підстави стверджувати, що відправлення російських громадян на територію України організовується і фінансується під безпосереднім контролем Кремля та російських спецслужб», - підкреслили в МЗС.

«По суті, ми маємо справу з неприхованою агресією проти України з боку Росії, експортом російського тероризму на територію нашої держави. Сьогодні в східних областях України нашим правоохоронцям протистоять добре підготовлені та озброєні російські найманці, готові грабувати, залякувати, катувати і вбивати українських громадян», - продовжили в зовнішньополітичному відомстві.

Як зазначили в МЗС, світ переконаний, що спроба Кремля перекласти свою відповідальність за те, що відбувається в східних областях України, на українську владу і сили антитерористичної операції є нічим іншим як брехливою і цинічною пропагандою.

«Закликаємо міжнародне співтовариство вжити негайних та рішучих дій, щоб зупинити агресію Росії проти України і світового порядку. Ми бачимо, що ціною подальших спроб діалогу з Кремлем з надією на його конструктивність є все більша кількість людських жертв, відповідальність за які лежить виключно на російському окупанті», - йдеться в заяві.
Необхідно спільними зусиллями змусити Кремль «припинити постачання громадян і зброї на територію нашої держави, відкликати російських диверсантів з території України, щоб відновити мир і стабільність у нашій державі та регіоні», підсумували в МЗС.

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, в ніч на 27 травня вантажівки з озброєними людьми частково прорвалися до України в напрямку Антрациту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116