Спостережна місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні повідомила в п'ятницю про зникнення ще однієї групи спостерігачів.

Як уточнюється в повідомленні прес-служби організації, «напередодні о 19:00 за місцевим часом втрачено контакт з членами групи, що працює в Луганській області».

«Їх зупинили озброєні люди на блокпосту в місті Сєверодонецьк за 100 км від Луганська», - зазначають в ОБСЄ. Уточнюється, що група складалася з чотирьох спостерігачів та помічника, що говорить українською мовою, вони пересувалися на двох автомобілях, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Раніше прес-служба самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) спростувала інформацію про затримання на території Луганської області чотирьох спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

«Четверо спостерігачів, у тому числі росіянин, приїхали напередодні в Сєверодонецьк. Там їх добре зустріли і все показали», - розповів керівник прес-центру ЛНР. За його словами ввечері у четвер, 29 травня, спостерігачі вирішили залишитися, оскільки виїжджати з міста в темний час доби було небезпечно. «Вони почувають себе добре, ні на що не скаржилися», - додали в прес-центрі.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 26 травня спеціальна спостережна місія ОБСЄ втратила зв'язок з однією зі своїх команд, що перебувають у Донецькій області.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ утримує одна з проросійських груп.

Групу з чотирьох спостерігачів ОБСЄ, яка зникла два дні тому, затримали ополченці, стверджує «народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

440