Київська міська територіальна виборча комісія отримала перші результати голосування на виборах Київського міського голови та депутатів Київради із 50 спецдільниць у 6 районах столиці.

Про це повідомив «УНІАН» голова тервиборчкому Михайло Терещенко.

Станом на 9.00, за результатами волевиявлення на 50 дільницях, на виборах міського голови перемагає Віталій Кличко з результатом 57,3%. За ним йдуть Володимир Бондаренко - 7,85%, Олександр Омельченко - 7,76%, Леся Оробець - 7,54%, Микола Катеринчук - 5,0%.

З відривом майже в 3% за ними йде Геннадій Балашов - 2,1%, Олексій Мочанов - 2,09%, Дарт Вейдер - 1,97%, Андрій Іллєнко - 1,94%, В'ячеслав Кириленко - 1,2%, Ігор Насалик - 0,9%, Іван Салій - 0,8%. Інші кандидати набирають ще менше голосів.

За партійними списками до Київради, станом на 9.00, за результатами голосування на 50 спецдільницях, 3-відсотковий бар'єр долають «УДАР» - 42,7%, Українська народна партія - 10,1%, КПУ - 5,3%, «Спільна дія» - 5%, Громадський рух України - 3,75%, Інтернет-партія - 3,06% і Партія зелених - 3,01%.

Щодо результату КПУ, Терещенко не виключив, що такий відсоток партія набрала завдяки голосуванню на дільниці, яка розміщена, можливо, у ветеранському госпіталі, і щодо цього результату поки ще зарано робити висновки.

У той же час, Терещенко зауважив, що загальна тенденція по Києву вже проглядається як щодо виборів мера, так і депутатів Київради.

Також Терещенко вважає, що навряд чи будуть вимоги від політичних сил або інших суб'єктів виборчого процесу щодо перерахунку голосів. «За таких розривів хіба що воюватимуть ті, хто хоче подолати 3-відсотковий бар'єр, тобто хто близький до межі цього бар'єру. Але це малоймовірно. Ми не очікуємо масового або одиничного бажання перерахунку», - сказав він.

Нагадаємо, 25 травня кияни обирали мера міста і депутатів Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64