Арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко дає привід для занепокоєння щодо стану верховенства права в Україні. Про це йдеться у спільній заяві верховного представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон та європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле.

«Ми надзвичайно занепокоєні повідомленнями про події у Печерському суді, які завершилися арештом Юлії Тимошенко, лідером партії «Батьківщина»», - сказано у заяві, повідомляє «ЛIГАБiзнесIнформ».

«ЄС та інші міжнародні партнери України неодноразово підкреслювали необхідність справедливого, прозорого і незалежного судового процесу, щоб уникнути отримання політики виборчого правосуддя. Сьогоднішні (п'ятниця, 5 серпня - ред.) події дали привід для занепокоєння стосовно стану верховенства права в Україні», - підкреслили автори документа.

«Ми знову повторюємо попередні заяви, які ми та інші колеги зробили щодо високих стандартів, очікуваних від країни, яка прагне до політичної асоціації з ЄС. Ми закликаємо Україну підтримувати принципи і загальні цінності, які формують ядро ​​ Східного партнерства», - підсумували представники ЄС.

Нагадаємо, 5 серпня суддя Родіон Кірєєв змінив запобіжний захід для Юлії Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варті. Це викликало сутички прихильників екс-прем'єра і правоохоронних органів у центрі Києва, де розташований Печерський суд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

723