Председатель Государственного коми тета телевидения и радиовещания Украины Эдуард Прутник поздравил журналистов с профессиональным праздником. Предлагаем вам полный текст поздравления:

«Дорогі друзі! Шановні журналісти!

Щиро вітаю всіх, хто присвятив себе почесній та нелегкій журналістській праці, з професійним святом – Днем журна­ліста!

Темп сучасного життя зробив неможливим існування людини без інформації та ЗМІ, без постійного й вільного доступу до інформаційного простору країни та світу. Найголовнішою ознакою прогресивного розвитку сучасного суспільства стало створення активного інформаційного поля.

Якість роботи цього інформаційного простору, його суспільна користь залежать саме від журналістів – людей, що, розуміючи значення і вагу достовірної інформації, формують своєю працею громадську думку та творять майбутнє своєї країни.

На честь професійного свята дозвольте привітати всіх працівників засобів масової інформації, всіх, хто тримає нас у курсі подій, допомагає зрозуміти проблеми та труднощі сьогодення, мандрує за інформацією країнами та континентами!

Сьогодні на медіа-просторі нашої країни створюються стандарти нової журналістики, що потребують нових динамічних рішень та щоденного підтвердження професіоналізму журналіста. Але найголовнішими й незаперечними залишаються одвічні норми існування «четвертої влади» – об’єктивність, достовірність та незаангажованість.

Від Вашого професіоналізму та дотримання норм журналістської етики залежить розбудова громадянського суспільства. Створення вільного медіа-простору та свобода слова в Україні – наше пріоритетне завдання. Маю надію, що свобода слова стане аксіомою існування нашого суспільства.

Бажаю Вам тримати високі стандарти суспільної моралі та правдивого журналістського слова!

Нехай добробут і творча наснага стануть Вашими постійними супутниками! Міцного здоров’я, щастя і процвітання Вам і Вашим родинам!»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

920