Україна може опинитися на межі дефолту вже у 2015 році. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, на брифінгу заявив екс-міністр економіки України Віктор Суслов.

«Основний ризик, з яким зіткнеться новий уряд - ризик дефолту вже у 2015 році у разі, якщо не вдасться відновити зовнішнє кредитування. Коли Яценюк представляв свій уряд, він урочисто заявив про те, що цього року Україна отримала дев'ять мільярдів доларів, при тому, як довелося виплатити чотирнадцять. Це означає, що Україні не вдається перекредитовувати свої зовнішні борги, а інвестори і кредитори не довіряють політиці нинішнього уряду», - підкреслив Суслов.

За словами колишнього міністра, зараз Україна змушена виплачувати значно більше, ніж отримує. При цьому ситуація тільки погіршується.

«Усім відомі факти зменшення валютних резервів, початок продажу золота, цінних паперів - тобто вже останніх джерел. При цьому абсолютно зрозуміло, що платіжний баланс у нас негативний і це негативне сальдо платіжного балансу можна покривати тільки за рахунок золотовалютних резервів. Якщо за жовтень негативне сальдо становило 8,5 мільярдів доларів, це означає, що сума була взята із валютного резерву. Якщо так триватиме і надалі, країна опиниться на межі дефолту», - заявив експерт.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51