Соціально-економічні перспективи України в найближчі роки гнітючі. Про це в ході круглого столу: «Чи зможе держава в умовах кризи захистити простих громадян, вкладників банків і позичальників?» сказав керівник Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Віктор Тарасов.

«Перспективи для соціально-економічної сфери в Україні на найближчі 2-3 роки гнітючі. Заморожування соцстандартів і девальвація гривні штовхають українське населення на межу бідності. Якщо раніше Україна бовталася в списках доходів населення десь у другій половині, то зараз вона зайняла тверде останнє місце, обійшовши конкурентів Албанію та Боснію», - сказав Тарасов.

Також він акцентував увагу на неефективності інститутів, які обстоюють права і свободи людини. «Реформи буксують і проходять на рівні Кабміну. Це бачать і наші західні партнери. І той десант іноземців в уряді показує ставлення МВФ і Заходу до України. Але я не бачу в цьому особливої трагедії, тому що зараз важливо не пустити все під укіс», - висловив свою точку зору він.

«Зараз люди, зокрема вкладники банків, почали виходити на вулиці. Пригнічує, що для них зараз це остання спроба достукатися до влади. Вони розчарувалися в політиках і правових механізмах захисту своїх прав. У цьому, перш за все, винна політика нашої влади і НБУ, Кабміну», - вважає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом