Захищати бізнес і фінанси необхідно законодавчо, а не декларативно. Таку думку висловив Forum'у економіст Владислав Старинець, коментуючи інформацію про рейдерське захоплення підприємства у Дніпропетровській області.

«Такі речі (як рейдерське захоплення - Ред.) нічого хорошого не говорять про інвестиційну привабливість нашої країни», - зазначив Старинець, додавши, що державі потрібно безпосередньо зайнятися цією проблемою.

«Декларуються правильні речі, коли йдеться про реформи. А за фактом потрібно займатися повсякденною, рутинною роботою - створювати законопроекти, в яких будуть припинені всі ці «дірки», через які відбуваються рейдерські захоплення з допомогою судів, неправомірних рішень. Потрібно звітувати про реальні справи, демонструвати конкретні законопроекти, а не займатися порожніми деклараціями про реформи та зміни», - акцентував експерт.

«Вперше цього року був зафіксований відтік прямих інвестицій близько 300 мільйонів доларів - такого не було ніколи. Ми зараз випрошуємо близько 5-10 мільярдів доларів у МВФ, у той час як наше населення вилучило з банківської системи тільки цього року понад 10 мільярдів доларів. Це свідчить про те, що у нас є величезна кількість внутрішнього потенціалу - ми можемо залучати гроші населення, але для цього потрібно, щоб не було ніяких рейдерських захоплень, щоб були чіткі гарантії для інвесторів, тоді в нашій країні буде істотне зростання інвестицій», - підсумував економіст.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21