Змінювати українське податкове законодавство новому уряду немає необхідності. Таку думку висловив у ході круглого столу на тему «Що буде з економікою України після виборів?», як передає кореспондент Forum'у, екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«Реформи - річ хороша, але головне - вчасно зупинитися. Насамперед це стосується податкової реформи. Не так давно ухвалений в цілісному вигляді податковий кодекс.
Можна вносити невеликі зміни. Але готувати щось капітальне знову, говорити про необхідність нового податкового кодексу - неправильно», - зазначив Суслов.

При цьому екс-міністр висловив думку, що в деяких напрямах наявний податковий кодекс варто було б удосконалити.

«Потрібно запроваджувати ефективну систему для боротьби з офшорами. Підвищувати ставки податків нерозумно, правильно було би розширювати податкову базу та уніцифікувати ставки в частині оподаткування особистих доходів. Неправильна тривала практика, коли у нас доходи великих бізнесменів прибутковим податком не обкладалися взагалі, а тепер оподатковуються за пільговими ставками, ніби 5% на дивіденди. Ці ставки не повинні бути меншими, ніж на доходи від трудової діяльності, ніж податки на заробітну плату», - наголосив екс-міністр.
 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22