На зниження цін на бензин не вплинуть адміністративні методи уряду. Таку думку ForUm'у висловив директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський, коментуючи тенденцію до зниження світових цін на нафту.

«Це логічний процес. Логічно очікувати зниження вартості палива в Україні - Ред.) від 50 копійок до гривні на літрі. Адміністративні методи тут жодним чином не вплинуть на ситуацію», - зазначив експерт.

При цьому Землянський підкреслив, що очікувати зниження цін на паливо слід не раніше середини листопада.

«Здешевлення реальне, але є часовий лаг. У нас півтора місяці йде на закупівлю партії (палива. - Ред). Доставка триває від місяця до півтора, залежно від логістики, це не відбувається день у день. Тому здешевлення можливо очікувати в середині листопада», - уточнив експерт.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що очікує зменшення цін на нафту і нафтопродукти, зокрема бензину в Україні через зниження світових цін на нафту.

Антимонопольний комітет повідомив, що після проведених ним розслідувань про зловживання монопольним становищем на ринку нафтопродуктів вважає обґрунтованою ціну на бензин європейської якості марки «А-95» на рівні 14,1 грн/л.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31