У перші ж хвилини відкриття виборчих дільниць народився останній анекдот виборчої кампанії: Олег Ляшко прийшов голосувати з першими півнями... І, до речі, можливо, мав рацію: в умовах масованої інформаційної атаки йому вдалося зберегти свій ядерний електорат - ті самі базові 7%, які цілком відповідають рівню сексуальних девіацій в європейських країнах.

Втім, для багатьох ці вибори дійсно стали «третіми півнями». Так, не дожив до повноліття молодий перспективний політик Тігіпко. Ні, що Ви, особисто з Сергієм Леонідовичем нічого не сталося, просто виборець вирішив, що 17 років у статусі «молодого перспективного політика» - це вже надто...

Президент заявив, що українці «винесли вирок» Компартії. Однак, вища міра електорального захисту спіткала і ВО «Свобода», і «Правий сектор», а також мажоритарників, «ім'я яким легіон». Судячи з фотографій Фаріон часів її комуністичного минулого, 25 років тому вона змогла б повторити подвиг Фріни, що роздяглася перед давньогрецькими суддями і отримала вердикт «така краса не може бути винною!». Але в нинішній кампанії на рідній львівській «мажоритарці», Ірина Дмитрівна в ролі націоналістки не змогла зробити стратегічний вибір - йти від розумних або від красивих, а тому поступилася в обох номінаціях, посівши лише третє місце.

До речі, українці винесли попередній вирок і корупційній сімейці Юрія та Ірини Луценко - дружина алко-революціонера опинилася на непрохідному місці в президентському блоці. Втім, на жаль, частина фігурантів списку отримає призначення у виконавчій владі, поступившись своїми місцями напівпрохідним корупціонерам.

Ось, наприклад, у Києві не треба було особливо агітувати за партію львівського мера «Самопоміч»: будь-яка фраза, а, тим більше, дія Віталія Кличка - це непряме підтвердження міфу про ефективність львівського градоначальника. Не допомогла навіть заява про підключення тепла в 80% київських будинків, - у 20%, що залишилися, судячи з усього, набилося 80% киян (у повній відповідності з Принципом Парето).

Втім, той факт що «Самопоміч» на Львівщині набрала менший відсоток, ніж у Києві, каже, про те, що львів'яни знають про Садового те, що киянам ще тільки належить дізнатися.

Ну, а в цілому українці в рівній мірі підтримали курсову політику НБУ, що належить до президентської гілки влади, і соціальну політику Кабміну. Цей економічний коктейль у співвідношенні 1:1 нас чекає в найближчій перспективі. Три рази на день. Для багатьох тих, хто проголосував - замість їжі.

І на завершення, неможливо не зняти капелюха перед успіхом «Опозиційного блоку», який не відмовився від жодного ярлика, який йому наліпили опоненти і завдяки цьому отримав прекрасний результат. Ну, а Вадим Рабинович, за успішно проведені теледебати заслужив прижиттєвий пам'ятник «Невідомому опозиціонеру Рабіновичу». Чому «невідомому»? Тому що ніхто не знає, чи був насправді Вадим Зіновійович опозиціонером!

КІНЕЦЬ ПРОЕКТУ

Дмитро Джангіров, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом