Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг привітав народ України з проведенням парламентських виборів і запевнив у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

«Я вітаю народ України з реалізацією свого права голосу на переважно мирних парламентських виборах. Як заявили міжнародні спостерігачі, незважаючи на важкі умови, вибори відповідали міжнародним стандартам. Переважна більшість населення України чітко і демократично висловилося за масштабну порядку денного реформ і європейський шлях», - сказано в заяві Столтенберга, оприлюдненій 27 жовтня.

Він привітав рішучість українців і далі сприяти «всеосяжному політичному процесу, який базується на демократичних цінностях, повазі до прав людини, національних меншин та верховенстві права». «Це допоможе подальшій перспективі мирного врегулювання конфлікту в Україні», - переконаний генсек Альянсу.
Разом з тим, Столтенберг заявив: «Дуже жалкую, що багато українців не змогли реалізувати своє демократичне право голосу в Криму, який Росія незаконно анексувала в березні, і в деяких районах східної України, де триває насильство і залякування виборців з боку сепаратистів, підтримуваних Росією, що є явним порушенням угод, підписаних в Мінську у вересні».

«НАТО продовжує підтримувати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Незалежна, суверенна і стабільна Україна, твердо віддана демократії та верховенству права, є ключем для євроатлантичної безпеки», - зазначив він.
Крім того, генсек НАТО зазначив, що «з нетерпінням очікує роботи в тісному контакті з президентом Порошенком, новим парламентом і урядом, щоб продовжити наше давнє і особливе партнерство», повідомляє «УНІАН».

«Альянс продовжить підтримку України у її широкомасштабних реформах в рамках комісії НАТО-Україна», - підкреслив Столтенберг.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Явка виборців у всіх 198 округах, за даними ЦВК, склала 52,42%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом